In acest dosar au fost puse sub învinuire 20 de persoane. Unii dintre suspecţi s-au prezentat marţi la sediul DIICOT, pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuirile, restul urmând să se prezinte în faţa anchetatorilor în zilele următoare.

"Este vorba de retehnologizarea de la Porţile de Fier I şi este vorba despre un abuz în serviciu făcut de toată direcţiunea şi personalul de acolo. Investigaţia acoperă perioada din 2000 până în prezent şi vizează toată conducerea Porţile de Fier şi Hidroelectrica, şi vedem apoi dacă ancheta se extinde în zona ministerială", au arătat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, au fost deja puşi sub învinuire foştii şefi din Hidroelectrica Eugen Pena şi Oprea Traian. Aceştia s-au prezentat marţi la sediul DIICOT pentru a le fi prezentate învinuirile.

 prejudiciul din acest dosar a fost estimat la 185 de milioane de euro, dar ar putea să crească, în continuarea anchetei.

Potrivit aceloraşi surse, la acest moment nu există foşti sau actuali miniştri puşi sub învinuire, "dar investigaţia va conduce către această zonă".

"Conducerea nu putea face nimic fără un aviz ministerial, doar că ancheta nu a fost îndreptată încă în această direcţie", au precizat sursele citate.

Foştii directori ai Hidroelectrica Eugen Pena şi Traian Oprea au fost condamnaţi în dosarul în care este judecat şi fostul ministru Codruţ Şereş.

În acest dosar, la sfârşitul lunii martie, instanţa supremă i-a condamnat pe Eugen Pena şi Traian Oprea la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciul în formă calificată. Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul "Hidroelectrica", decizia nefiind definitivă.