Silaghi a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că a obţinut în instanţă casarea dosarului în care a fost acuzat de incompatibilitate.

"În momentul debutului campaniei electorale s-a început cercetarea Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva mea. Vineri, 12 aprilie, am avut rezultatul final, dosarul a fost casat, prin urmare am câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, dar nu înseamnă că nu şi-a făcut efectul, pentru că niciunul dintre foştii membri ai Guvernului, datorită mecanismului de verificare şi cooperare cei care erau în proces cu ANI, nu au mai putut fi renominalizaţi în Guvern. Tergiversarea a fost suficientă, şase luni. Ei la primul termen nu s-au prezentat, la al doilea termen au zis că nu pot depune dosarul pentru că dosarul conţine informaţii confidenţiale despre conturile mele. Eu toate acele informaţii le făcusem publice într-o conferinţă de presă", a declarat Silaghi.

Deputatul susţine că va acţiona din nou instituţia în judecată pentru daune morale, însă nu s-a gândit ce sumă să ceară, fiind vorba mai mult de "reparaţii morale".

"În acest moment am câştigat procesul cu ANI şi oricum urmează să mă judec cu ei în continuare pentru daunele pe care mi le-au creat. Procedura cu ei n-am de gând s-o închei", a adăugat fostul ministru.

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe în cuantum de 206.798 de lei, între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate de Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii.