Bill Gross a dezgropat securea razboiului. Cel care a fost o lunga perioada de timp vedeta absouta a celui mai mare fond de obligatiuni din lume, Pimco, si-a dat in judecata un fost angajat, acuzat ca l-a eliminat in mod abuziv din joc, in septembrie 2014, dupa 40 de ani de munca.

Reputat pentru metodele sale autoritare de gestiune, Gross sustine ca a fost victima unui complot pus la cale de alti membri din conducerea fondului californian.

Potrivit afirmatiilor sale, motivati de "setea lor de putere, de aviditate si dorinta de ameliorare a situatiei lor financiare, dar si a reputatiei", ei l-au inlaturat pentru a-si atribui partea lui de bonusuri, in conditiile in care el urma sa primeasca anul trecut 250 de milioane de dolari, in pofida rezultatelor nu chiar stralucitoare ale companiei.

In varsta de 71 de ani si detinatorul unei averi estimata la 2 miliarde de dolari, Gross, angajat de o alta societate de gestiune, Janus Capital la cateva zile dupa demiterea de la Pimco, el cere, prin urmare, 200 de milioane de dolari societatii californiene si companiei mama, asiguratorul german Allianz.