"Consider că, din punct de vedere operațional, structurile proprii și-au făcut datoria potrivit competențelor, în condițiile date, dar așa cum 'iarna nu-i ca vara' și la munte nu este ca la câmpie. (...) Nicio acțiune practică, inclusiv o intervenție în situații de urgență, nu poate fi desfășurată în condiții de perfecțiune totală; nu există un sistem cu risc '0' în funcționare", precizează Ion Burlui într-un comunicat, citt de Agerpres in pagina electronica.

El explică faptul că succesul unei intervenții în situații de urgență, indiferent de ce natură, ține de munca în echipă, interinstituțională, de parteneriatul cu societatea civilă și că este foarte bine că localnicii au ajuns primii la locul accidentului, cărora le mulțumește."Dacă am remușcări pentru victimele accidentului: DA. Dar am aceleași remușcări pentru toate victimele produse pe timpul situațiilor de urgență: și cei șase oameni căzuți în canalul Dunăre-Marea Neagră acum câteva zile, dar și colegul nostru înghițit de malul de pământ la Fetești. Ar fi bine dacă i-am putea salva pe toți", arată Burlui.

Șeful IGSU, colonel Ion Burlui, și-a înaintat miercuri demisia din funcție, acceptată de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe. El preciza miercuri că nu își impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime și că nu așteaptă ca cineva să-i ceară demisia.

"Noi nu putem decât să vorbim de lege, nu pe lângă lege. Mă refer la Legea 741/2008 referitoare la modul în care se manageriază accidentele aviatice civile. Important este (n.r. — după acest incident) să fie luată o măsură în favoarea oamenilor aflați în situații de urgență", declara miercuri Burlui.

Premierul Victor Ponta a decis miercuri, în urma raportului primit de la vicepremierul Gabriel Oprea în legătură cu accidentul aviatic din Cluj, înlocuirea din funcție a secretarului de stat în MAI Cătălin Chiper, solicitând totodată ministrului Transporturilor schimbarea directorului general al ROMATSA și a directorului de operațiuni, urmând să ceară înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale.