Fotografii care îl prezintă pe prinţul William într-o bază militară deţinută de Royal Air Force (RAF) au fost retrase în mare grabă de pe site-ul său oficial, întrucât unele dintre ele lăsau să se vadă informaţii confidenţiale, a anunţat ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de AFP, relateaza Mediafax.

Acele fotografii au fost realizate pentru a prezenta sarcinile zilnice asumate de nepotul reginei Elizabeth a II-a, care s-a înrolat în septembrie 2010 într-un escadron al RAF din insula Anglesey, în apropiere de Ţara Galilor, unde este pilot de elicopter şi participă la misiuni de cercetare şi de salvare.

În acele fotografii, prinţul William poate fi văzut în mai multe situaţii - verificându-şi elicopterul, odihnindu-se alături de colegii săi în perioadele de acalmie şi antrenându-se cu ajutorul programelor de simulare computerizată.

"Aceste fotografii nu au fost corect verificate şi ele lăsau să se vadă parole, numele de utilizatori ale unor angajaţi din ministerul Apărării şi ecranele unor computere dintr-un sistem informatic cu acces restrâns", se indică în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Parolele şi numele de utilizatori au fost schimbate, ca măsură de precauţie, iar fotografiile au fost retrase, pentru ca elementele confidenţiale să fie eliminate, înainte ca acele clişee fotografice să fie din nou postate online, afirmă aceeaşi sursă.

Un purtător de cuvânt al serviciului de presă al prinţului britanic a precizat că acele fotografii au fost "furnizate de Ministerul Apărării" şi că toate "problemele de securitate reprezintă responsabilitatea ministerului".

Fratele prinţului William, prinţul Harry, care pilotează elicoptere de luptă, se află la rândul său în Afganistan, în cadrul unei misiuni militare de patru luni.