Au rămas mai puţin de trei săptămâni până la sfârşitul lumii! Aceasta, bineînţeles, pentru cei care cred în faimoasa profeţie maya, pe care oamenii de ştiinţă se străduiesc, de ani de zile, să o dezmintă. Potrivit unei alte profeţii, la fel de îndoielnice, Apocalipsa va cruţa doar un sat obscur din sudul Franţei. Localnicii nu prea cred aceste poveşti, dar unii au reuşit să transforme Apocalipsa într-o sursă de venit, relateaza Antena 3.

Cei obsedaţi de OZN-uri şi întâlniri de gradul trei susţin că muntele din satul francez Bugarach este de fapt un "garaj" cu nave venite de pe alte planete. O dată cu aşa-zisa profeţie maya despre sfârşitul lumii s-a răspândit şi zvonul că, în ziua fatală, extratereştrii îi vor salva pe toţi cei din sat. Singurii care nu cred povestea sunt chiar sătenii.

Alţi localnici, mai practici, s-au gândit să profite de credulitatea străinilor. Acum, "brandul" Bugarach se vinde la preţuri exorbitante. O sticlă de apă din fântâna satului costă nu mai puţin de 15 euro iar pietrele obişnuite de pe munte - 1 euro 50 gramul. Preţul este şi mai mare pentru cei ce vor ca Apocalipsa maya să-i găsească la Bugarach: un fermier local le pune la dispoziţie casa pentru 1.200 de euro, doar în noaptea cu pricina. În schimb, primarul se străduieşte să-i descurajeze pe "turiştii apocalipsei", pentru că se teme că-i vor întoarce satul pe dos.

Autorităţile tratează situaţia şi mai serios şi vor mobiliza peste o sută de jandarmi în sat. Nu de teama extratereştrilor, ci pentru a preveni busculadele şi alte incidente. Sătenii speră că la 21 decembrie se va sfârşi, nu Universul aşa cum îl cunoaştem, ci febra mediatică din jurul lor.