Luna trecută, oficiali regionali şi reprezentanţi ai companiilor de turism au cerut Guvernului de la Paris un plan de salvare pentru acest sector, apreciind că atentatele teroriste, grevele şi inundaţiile au ţinut turiştii străini departe de capitala Franţei în prima jumătate a acestui an şi au costat industria turistică din regiunea Parisului aproximativ 750 milioane de euro sub formă de venituri pierdute, scrie agerpres.

Industria turistică franceză a avut de suferit după ce anul trecut o serie de atentatori au ucis 130 de persoane într-un atac pe străzile Parisului. O nouă lovitură a venit în data de 14 iulie a acestui an la Nisa, iar două săptămâni mai târziu doi oameni au ucis în preot într-un mic oraş din Normandia. La toate aceste atentate s-au adăugat o serie de greve pe fondul nemulţumirilor faţă de un proiect de reformă a legii muncii precum şi inundaţiile din luna iulie.

Potrivit datelor oficiale, numărul înnoptărilor la hotelurile din regiunea Ile-de-France au scăzut cu 8,5% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul turiştilor străini s-a redus cu 11,5%, iar al turiştilor francezi a scăzut cu 4,8%.

Franţa este cea mai vizitată ţară din lume, cu aproape 85 de milioane de turişti străini în 2015, dintre care 16 milioane numai în Paris. Activitatea slabă din acest an a afectat deja profitul semestrial al grupului hotelier AccorHotels în timp ce Air France-KLM se aşteaptă la scăderea veniturilor în lunile iulie-august din cauza situaţiei din Franţa.