In ceea ce priveste eficienta acestui sistem denumit "Mesi", cu ajutorul avionului fara pilot au fost detectate aproape 200 de vile şi 100 de piscine dintr-un cartier exclusivist care nu figurau în registrele cadastrale ale provinciei Buenos Aires, relateaza site-ului el-nacional.com.

Potrivit autoritatilor, dotata cu un aparat foto performant, drona poate identifica chiar şi "un centimetru pătrat de casă nedeclarat" când survolează marile cartiere private bine securizate care înfloresc în jurul oraşului Buenos Aires.

Provincia Buenos Aires are numeroase case construite în mod ilegal în bidonville-urile capitalei, însă agenţii fiscului îşi orientează dronele spre cartierele locuite de argentinienii cu stare. Datele înregistrate în câteva minute sunt imediat transferate pe un calculator.

Astfel, in Nuevo Quilmes, o zona situatia la aproape 20 de kilometri de capitală, avionul a descoperit că, 'dintre cei aproximativ 60.000 de metri pătraţi construiţi, 52.000 de metri nu au fost declaraţi de proprietari", scrie, recent ARBA (Agencia de Recaudación de la Provincia de Buenos Aires, care concentrează 37% din populaţia de 41 de milioane de persoane a ţării şi 40% din PIB), într-un comunicat, citat el-nacional.com.