Ele oferă o sursă foarte bună de fibre si sunt o sursa buna de vitamina B2, C, E, cupru, și potasiu. Acestea conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de pectină, care este o fibră solubilă în apă.

Perele ajuta la tratarea mai multor boli:

Ajută la prevenirea cancerului: Aceste fructe au un conţinut ridicat de vitamina C și un conținut de cupru, care protejeaza celulele de la daune de radicalii liberi.

Scad nivelul colesterolului: Conținutul ridicat de pectină în pere face ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Reglează hipertensiunea arterială: Perele conţin anti-oxidanţi şi anti-cancerigen glutation, care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Luptă împotriva infecţiilor: Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.

Ajută la tratarea problemelor cu ochii: Pentru sănătatea ochilor, morcovii au o importanţă deosebită, dar nu uita că şi anumite fructe sunt indicate pentru a ne menţine ochii sănătoşi. Un studiu oftalmologic atestă faptul că trei porţii de pere consumate pe zi reduc cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare, care duce la pierderea vederii pentru persoanele în vârstă. Dacă trei porţii de fructe ţi se par cam multe, atunci poţi consuma bucăţele de pere cu cereale dimineaţa la micul dejun, în salatele cu verdeaţă sau în combinaţie cu peştele.

Luptă împotriva diabetului: Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste fructe constituie şi desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească şi sunt la dietă.