Frunzăverde a mai spus că, practic, nu s-a reuşit să se comunice cu partenerii alegerieni. "Nu cred că responsabil de această situaţie neplăcută a fost Ministerul român de Externe, cred că practic nu au reuşit să comunice cu partenerii algerieni", a afirmat Frunzăverde. El a apus ca, din câte se pare, comunicarea statului algerian şi a armatei algeriene cu celelalte componente ale sistemului politic de securitate nu a fost una foarte bună în timpul atacului terorist.

"Comunicarea statului algerian şi a armatei algeriene cu celelalte componente ale sistemului politic de securitate" nu a fost, se pare, "una foarte bună şi încă un român a decedat", a spus Duşa, într-o intervenţie televizată. Problemele de comunicare apărute în criza din Algeria au fost invocate şi de ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Acesta a menţionat că statul algerian are "o anumită politică" în legătură cu terorismul, în sensul că nu negociază cu teroriştii, ci intervine.

Corlăţean a spus că autorităţile române ar fi putut gestiona altfel situaţia în cazul celui de-al doilea cetăţean român mort în Algeria dacă ar fi fost informate că acesta avea o problemă de sănătate "serioasă", care îi punea viaţa în pericol. Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta şi ministrul Titus Corlăţean au anunţat că un român a fost ucis în Algeria, în timp ce alţi patru au supravieţuit şi sunt în siguranţă. Premierul spunea că trei dintre cetăţenii români sunt în custodia autorităţilor române şi, în cel mai scurt timp, vor ajunge în ţară, iar al patrulea urmează să fie preluat de autorităţile române şi, ulterior, va urma aceeaşi procedură. Toaodată, Titus Corlăţean anunţase că operaţiunea din Algeria s-a încheiat. Duminică după-amiază, reprezentanţii MAE au anunţat că un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria.