'Majoritatea oamenilor nu-şi dau seama că, pe lângă multe alte consecinţe, tabagismul dăunează microcirculaţiei din foliculii de păr din pielea capului, împiedicând hrănirea adecvată şi afectând astfel formarea unor noi fire de păr', a explicat Velasco de Aliaga, directorul pe probleme medicale al firmei menţionate.

Potrivit precizarilor sale, "unele substanţe nocive din tutun perturbă mecanismele implicate în secreţia de estrogeni, favorizând în acest fel pierderea părului şi, totodată, îmbătrânirea prematură a pielii, inclusiv a celei de pe cap'.

Realizat pe un eşantion de 2.002 de persoane, studiul a demonstrat că 38 % din oameni suferă în prezent de alopecie şi că 25 % dintre tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani sunt afectaţi de o formă de cădere a părului.

Specialiştii au atras atenţia că fumatul este unul dintre factorii care pot accelera cel mai mult pierderea părului de pe cap şi au subliniat în mod deosebit faptul că, mai ales la tineri, consumul de tutun poate chiar provoca începerea căderii părului.

Pentru cei care nu pot sau nu vor să renunţe la ţigări, dar ţin să nu chelească, se recomandă o alimentaţie bogată în vitamina C şi curăţarea şi îngrijirea atentă a părului, mentioneaza agerpres.