Clinton, în prezent candidată la preşedinţia SUA, promisese că va permite ministerului de externe american să revizuiască donaţiile de la guverne străine pentru fundaţia sa şi a soţului ei, fostul preşedinte Bill Clinton.

Oficialităţi din Qatar au promis banii în 2011, pentru a marca împlinirea vârstei de 65 de ani de către Bill Clinton, şi intenţionau să îl întâlnească pe fostul şef al Casei Albe în 2012 şi să îi înmâneze personal cecul.

Informaţia apare într-un e-mail de la un oficial al fundaţiei către John Podesta, şeful de campanie al lui Hillary Clinton, printre cele câteva mii de mesaje piratate, publicate luna trecută de WikiLeaks.

Înainte de a fi numită secretar de stat, în 2009, Hillary Clinton a semnat un acord în privinţa eticii, aplicabil fundaţiei familiei sale, pentru a evita impresia că donatorii bogaţi pot influenţa politica externă a Statelor Unite. Fundaţia a anunţat că nu va mai accepta donaţii de la guverne străine dacă Hillary Clinton este aleasă preşedinte al SUA pe 8 noiembrie, scrie agerpres.