Conform unui articol stiintific publicat in ultimul numar al revistei de specialitate Biological Invasions, furnicile Nylanderia fulvia, aduse intamplator in SUA la inceputul anilor 2000, au distrus complet furnicile rosii in Texas si in sud-vestul coastelor americane, cele mai raspandite in aceste regiuni, si ar putea, pe viitor, sa cucereasca si alte zone ale SUA.

Razboiul furnicilor nu ar fi intrat, cu siguranta in atentia generala, daca nu ar fi existat un aspect interesant: interesul diabolic al noilor insecte pentru cabluri electrice si microsistemele calculatoarelor. Potrivit Business Insider, din motive absolut necunoscute, Nylanderia fulvia sunt atrase de campuri electromagnetice sau de caldura emanata de cabluri.

Una dintre furnici se strecoara sub invelisul izolator pana la firele de curent electric si secreta, la contactul cu acestea, o substanta. Imediat, celelalte furnici sar in ajutorul „surorii” lor, distrugand cablurile. Intr-un final, in jurul acestuia se formeaza o gramada de insecte moarte in jurul contactelor, ceea ce conduce la un scurt circuit sau la defectiuni tehnice.

Tom’s Hardware afirma, la randul sau, ca furnicile sud-americane fac adevarate musuroaie in interiorul computerelor, substanta secretata putand genera, de asemenea, distrugerea diferitelor compenente. Potrivit presei de specialitate, in 2008, aparitia Nylanderia fulva a creat panica la centrul pentru dirijarea zborurilor cosmice Lindon Johnson, dar NASA sustine ca, deocamdata, reuseste sa faca fata invaziei teribilelor insecte.