Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus expertizarea cenuşii ridicate în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul femeii, la un laborator în materie de pictură care funcţionează în cadrul Muzeului Naţional de Artă. Rezultatul acestei expertize arată că cenuşa provine de la cel puţin un tablou ars.

"Cred că hoţii nu şi-au imaginat valoarea reală pe care o deţineau prin furt", a declarat criticul de artă Alexandru Ghilduş, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, care a adăugat că aceştia s-au speriat după ce furtul a fost mediatizat.

În noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Picturile făceau parte din colecţia privată a Triton Foundation, a afaceristului Willem Cordia şi erau asigurate pentru 18 milioane de euro.

Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Oamenii legii au stabilit că tablourile de zeci de milioane de euro au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în locuinţa iubitei lui Dogaru, din localitatea Măcin din judeţul Tulcea, „în pungi de un leu”, iar când au vrut să le vândă, hoţii nu au ştiut ce preţ să ceară pe ele. Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost arestaţi preventiv, la începutul acestui an, de magistraţii bucureşteni, iar iubita lui Dogaru a fost arestată în Olanda.