"Din cauza condiţiilor meteo pe Henri Coandă, patru curse au fost redirecţionate pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre un Blue Air care urma să aterizeze de la Londra, un TAROM, care venea de la Barcelona şi două curse interne TAROM, de la Iaşi şi de la Timişoara'', a declarat Teo Postelnicu, reprezentant al Serviciului Comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Potrivit acestuia, în astfel de proceduri, comandantul aeronavei decide dacă se întoarce, dacă rămâne acolo sau dacă debarcă pasagerii şi îi aduce în microbuze, însă în majoritatea cazurilor cursele s-au întors.

"În proceduri de genul acesta. Dar, din moment ce traficul pe aeroport a revenit la normal, probabil că şi aceste curse se vor întoarce. De principiu, până acum, majoritatea curselor s-au întors pe Otopeni cu o întârziere modică", a explicat Teo Postelnicu.

Distanţa între Constanţa şi Bucureşti se parcurge în aproximativ o oră.În prezent, traficul pe Otopeni se desfăşoară în condiţii normale. Capitala s-a aflat joi după-amiază sub Cod portocaliu de furtună pentru aproximativ o oră, relateaza Agerpres in pagina electronica.