London Stock Exchange i-a avertizat pe investitori că nu va reuşi să vândă iar o astfel de vânzare ar afecta afacerile sale în derulare. Ca rezultat, LSE a precizat: "pe baza actualei poziţii a Comisiei, operatorul bursei de la Londra crede că este puţin probabil ca CE să aprobe tranzacţia". Comisia Europeană a dat termen până luni celor doi operatori bursieri să vină cu propunere care să îndeplinească cerinţele forului comunitar.

MTS reprezintă o parte relativ mică din afacerile LSE dar este o platformă majoră de tranzacţionare pentru bonduri guvernamentale europene, în special în Italia. În această ţară, operatorul bursei de la Londra deţine şi Borsa Italiana. Reprezentanţii CE nu au comentat informaţia.

Luni dimineaţă, acţiunile London Stock Exchange au scăzut cu 3% în urma publicării ştirii.

Recent, Comisia Europeană şi-a exprimat obiecţiile faţă de propunerea de fuziune dintre LSE şi Deutsche Boerse, îngrijorările Executivului comunitar fiind concentrate în special pe operaţiunile de clearing (compensare) ale celor doi operatori. Tranzacţia ar da naştere celui mai mare operator bursier din lume în funcţie de cifra de afaceri, scrie agerpres.