O eventuală preluare a London Stock Exchange de către Deutsche Boerse va da naştere celui mare operator bursier european, viitorul grup fiind capabil să rivalizeze cu principalii actori americani din sector. Există, totusi, îndoieli privind obţinerea aprobărilor necesare pentru această fuziune din partea autorităţilor europene de reglementare, precum şi cu privire la atractivitatea unei astfel de combinaţii, în eventualitatea în care populaţia Marii Britanii va vota în favoarea ieşirii din UE la referendumul din 23 iunie.

Noua entitate ar urma să aibă sediul central la Londra şi fie condusă de directorul general al Deutsche Boerse, Carsten Kengeter. Acesta a declarat, săptămâna trecută, că principalul centrul financiar al Germaniei, Frankfurt, ar putea beneficia de pe urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar Brexitul nu este cea mai bună opţiune.

Unii politicieni germani, inclusiv Tarek Al-Wazir, ministrul Economiei în landul Hessa, unde se află Frankfurt, a sugerat că oraşul ar putea beneficia de pe urma eventualei mutări a activităţilor financiare din Londra, în cazul unui Brexit. "Este probabil adevărat", a răspuns Kengeter, când a fost întrebat în legătură cu acest punct de vedere, adăugând că, totuşi, coeziunea şi munca eficientă în UE au fost de departe principalii factori ai creşterii economice.

"Este foarte important şi este de preferat ca Marea Britanie să rămână în UE şi să aibă un rol activ în evoluţia blocului comunitar", a afirmat directorul general al operatorului bursier german. Acesta a adăugat că ambele oraşe vor beneficia în urma fuziunii Burselor din Frankfurt şi Londra. Peste 40% din tranzacţiile valutare globale se desfăşoară la Londra. Politicienii şi directorii se laudă că în City of London se tranzacţionează mai mulţi dolari decât în New York şi mai mulţi euro decât în toată Uniunea Europeană, scrie agerpres.