"Sunt convins că aveți toate forțele implicate și nimeni nu este plecat. Cine nu este prezent la datorie va pleca acasă, dar sunt convins că toată lumea își va face datoria", a spus Oprea, într-o videoconferință organizată la MAI.  Acesta a anunțat că 18 județe sunt sub cod portocaliu de ninsori și șapte județe ale țării au avertizare de cod galben.

Potrivit lui Oprea, la nivel național două localități sunt izolate, iar fără curent sunt 47 de comune și 71 sate. În ceea ce privește situația pe șosele, 14 drumuri naționale sunt închise, 9 drumuri județene blocate și închise 17, două drumuri comunale sunt blocate și trei închise, în trafic fiind rămase 35 de mașini.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a arătat că institutia pe care o conduce intervine operativ pentru ca traficul feroviar să se desfășoare normal, în condiții de iarnă.  "Au fost anulate, până la ora 13,30, 19 trenuri și 27 de trenuri au fost întârziate, cele mai frecvente întârzieri fiind de 60-125 minute. (...). Aeroporturile funcționează în condiții de iarnă, pista e închisă pentru curățare și verificare periodică a senzorilor. Circulația trenurilor se actualizează periodic pe site-ul CFR Călători", a spus Mănescu, la videoconferință.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a informat, la randul sau, că au fost înregistrate accidente pe autostrăzile A1 și A2, dar nu au fost soldate cu răniți grav sau decese.  "Sunt cazuri cu dificultate în județele Prahova, Sibiu și Călărași. Dimineață a fost o tentativă de sinucidere a unei femei în București, în râul Colentina, și victima a fost scoasă din apă de polițiști. Din păcate, s-a înregistrat decesul în jurul orei 14,30, deși s-au făcut resuscitări repetate", a spus Arafat.

El le-a spus prefecților că pot cere ajutorul în caz de nevoie din timp pentru ca utilajele de urgență să poată fi puse la dispoziție.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat, la videoconferința cu prefecții, că ministerul se preocupă să actualizeze fluxul informațional privind prognoza meteo și alte informații utile din trei în trei ore pe site-ul instituției.  Aceasta a afirmat că au fost semnalate aglomerări de ghețuri pe râurile Bistrița și Dorna, lucrându-se la eliminarea acestora.  Ea a cerut celor de la Romsilva și autorităților locale să atenționeze turiștii și să nu permită intrarea lor în zone aflate sub cod portocaliu de ninsoare și vânt.