Iata cateva exemple, selectate de publicatia RBK:

1.SwannSmart ADS-450 Wi-Fi Camera. Este o camera de supraveghere video, conectata la calculator prin sistemul wi-fi. Ideea in sine merita atentie, daca nu ar exista un mare „dar”. Cu o precizie de individat, dispozitivul se opreste la intervale regulate de timp. In plus, proprietarul unui astfel de aparat trebuie sa achite lunar un abonament.

2. Toshiba Satellite Click. Este destul de neobisnuit sa vezi un produs atat de inutil din partea unei companii cu o reputatie remarcabila. Toshiba Satellite Click este un hibrid intre o tableta si un notebook. E adevarat ca, spre deosebire de Microsoft Surface care, in anumite situatii, poate inlocui un laptop, Satellite Click a preluat de cei doi „parinti” nu cele mai placute trasaturi. De la notebook, el a mostenit greutatea, destul de mare, si bateriile cu viata scurta. De la tableta – o putere destul de redusa.

3. Necomimi Brainwave Cat Ears. Aceste casti cu urechi de pisica sunt dotate cu senzori care inregistreaza undele creierului. In functie de starea de spirit a omului, urechile se misca – in sus si in jos. O idee haioasa, dar care este rostul practic, greu de precizat. 

4. Krups XP100 steam espresso machine. Ce poate fi rau la un aparat espresso, care lucreaza cu abur? O masina care functioneaza pe baza de abur, a carui presiune nu poate fi reglata! Krups XP100 poate face espresso, dar procesul de preparare este foarte lung. Iar mirosul care umple incaparere de fiecare data, ramane indelung intiparit in nari.