Analizele ulterioare efectuate de Samsung şi cercetători independenţi nu au descoperit alte probleme la Galaxy Note 7, exceptând bateriile, ceea ce a dat naştere la speculaţii potrivit cărora Samsung va încerca să îşi recupereze o parte din pierderi prin vânzarea de telefoane Galaxy Note 7 recondiţionate.

Cu toate acestea, anunţul oficial al celor de la Samsung cu privire la comercializarea de telefoane Galaxy Note 7 recondiţionate i-a surprins pe unii analişti având în vedere momentul în care a fost făcut, cu doar câteva zile înainte de lansarea noului smartphone Galaxy S8, care va fi prezentat miercuri la New York, şi care va fi primul său telefon premium lansat după eşecul telefonului Galaxy Note 7, noteaza agerpres.

"Cu privire la dispozitivele Galaxy Note 7 sub formă de telefoane recondiţionate sau de închiriat, aplicabilitatea depinde de consultările cu autorităţile de reglementare şi operatori precum şi de aspectele care ţin de cererea locală", a informat Samsung într-un comunicat. Grupul sud-coreean adaugă faptul că în funcţie de aceste condiţii va alege pieţele şi datele de lansare pentru telefoanele Galaxy Note 7 recondiţionate.

Samsung estimează că profitul său a fost redus cu 5,5 miliarde de dolari din cauza problemelor cu Galaxy Note 7 în condiţiile în care compania a vândut peste trei milioane de exemplare înainte de a retrage dispozitivul de pe piaţă. Pe lângă vânzarea unor versiuni recondiţionate, Samsung intenţionează să recupereze şi să utilizeze sau să vândă componente reutilizabile precum chipurile şi camerele precum şi să extragă metalele rare precum cupru, gold, nichel şi argint din telefoanele Galaxy Note 7, în cazul în care decide că nu va vinde produse recondiţionate.