Asa cum se intampla de fiecare data cand un fenomen cultural se bucura de mare succes, el ajunge, mai devreme sau mai tarziu, sa fie studiat la universitate.

Harry Potter, spre exemplu, figugreaz in programa Institutului de studii politice din Paris, la cursul respectiv avand insa acces numai studentii care au citit deja cele sapte volume ale lucrarii semnata de J.K. Rowling.

Game of Thrones, fantastica opera a scriitorului american George R.R. Martin, va fi analizata la cursul de literatura al Universitatii Virginia.

Vor fi analizate inclusiv scene din film. "Unul din scopurile acestui curs este de a-i invata pe tineri sa analizeze un show televizat folosind competentele aplicate pentru studierea literaturii sau pentru lectura", a explicat Lisa Woolfork, unul dintre profesorii respectivei institutii de invatamant.

"Game of Throne este foarte popular si interesant, dar, in primul rand, este foarte serios. In film exista multe scene extrem de complexe, pline de sensuri si care pot fi scoase la lumina printr-o analiza literara", a adaugat Lisa Woolfork.