Biroul parizian de arhitectura Marchi Architects a construit, impreuna cu Renault, o casa unde caracteristicile Symbioz se pot desfasura in voie. Cum arata casa viitorului pentru masina viitorului.

"Ideea ca automobilul poate deveni parte a locuintei, nu este chiar atata de trasnita", a comentat Stéphane Janin, directorul departamentului de design de la Renault. "Acum, oamenii isi lasa masinile in garaj, pentru ca polueaza. Dar masina noastra este electrica si, prin urmare este ecologica", a adaugat el.

In modelul casei imaginat de arhitectii francezi, masina poate fi parcata fie la parter, fie pe acoperis, unde va fi urcata cu ajutorul unui lift.

Daca este pusa pe acoperit, spatiul locuibil se extinde, proprietarii putand stabili destinatia fiecarei zone: dormitor, birou, camera pentru copii sau o sufragerie mai mica.

"Gandul nostru initial a fost crearea unui spatiu nou, care sa fie parte a casei dumneavoastra. De aceea ne-am concentrat atentia pe fotolii si ne-am inspirat din interioarele locuintelor", a subliniat Janin.

Arhitectii au folosit gama de culori si forme utilizate de Renault.

Automobilul se cupleaza la sistemul "casa inteligenta", astfel incat pasagerii masinii pot dirija aparatura tehnica si casa.

Locuinta si masina pot deveni surse de alimentare reciproce.