Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a înregistrat la sfârșitul lunii iunie 2014 venituri nete de 57,7 milioane euro, o creștere de 8,6% față de perioada similară a anului trecut și un profit net de 13,9 milioane euro. În plus, în comparație cu primul semestru din 2013, numărul de clienți a crescut cu 11,9%, volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate și retail) a atins valoarea de 1,47 miliarde euro, o creștere cu 8,8%, iar volumul de depozite a crescut, de asemenea, cu 45,3%.

Instituțiile financiare nebancare din cadrul Grupului și-au continuat dezvoltarea sustenabilă și au înregistrat profit net de: Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) -  1,3 milioane euro, înregistrând o creștere de 36,7%, față de perioada similară a anului trecut, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) - 1,34 milioane euro, înregistrând o creștere de 0,8% și Garanti Credite Ipotecare (marca sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA) - 0,4 milioane euro. În luna martie 2014, Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au anunțat inițierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii în România, finalizarea acestora fiind estimată până la sfârșitul anului în curs, după obţinerea aprobărilor de la Banca Națională a României și îndeplinirea tuturor formalităților legale.

“Suntem foarte mulțumiți de performanțele și rezultatele înregistrate în prima jumătate a acestui an, fiind în linie cu obiectivele pe care ni le-am stabilit. Sunt încrezător în viitorul Grupului Garanti, în strategia noastră pentru dezvoltare sustenabilă și creșterea noastră pe termen scurt și lung”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

În prezent, Garanti Bank are prezență națională prin 78 de agenții. Numărul bancomatelor inteligente a ajuns la aproape 300, o creștere de 16% în comparație cu primul semestru din 2013, fiind cea mai extinsă rețea de ATM-uri inteligente din țară.