Acesta reprezintă cel de-al doilea împrumut al IFC acordat Garanti Bank conceput special pentru a susţine femeile antreprenor din România.

În anul 2012, IFC a oferit Garanti Bank un împrumut de 22,5 milioane euro cu scopul de a sprijini mai mult de 160 de întreprinderi mici şi mijlocii din industria textilă, comerţ, construcţii, turism şi servicii.

'Garanti Bank a susţinut întotdeauna antreprenorii, concentrându-se, în ultimii patru ani, în mod special pe întreprinderile mici şi mijlocii conduse de femei. Prin acordarea de împrumuturi în acest sector dorim să sporim dezvoltarea, creşterea competitivităţii şi să ajutăm la depăşirea obstacolelor cu care se confruntă aceste organizaţii în mediul economic dificil din momentul de faţă', susţine directorul general al Garanti Bank România, Ufuk Tandogan.

România are peste 400.000 de femei antreprenor, reprezentând un procent de 36% din acţionarii şi asociaţii din firmele locale. Garanti Bank deţine un portofoliu de clienţi de 25.000 de întreprinderi mici din România.

'Încurajarea participării femeilor în sectorul privat din România oferă o mai mare putere de decizie femeilor şi poate valorifica un potenţial de dezvoltare avansată neexploatat până acum. Prin parteneriatul nostru cu Garanti Bank România ne asigurăm că firmele mici şi femeile antreprenor vor continua să aibă acces la fondurile necesare pentru dezvoltarea lor', susţine K. Aftab Ahmed, director IFC pentru Instituţii Financiare şi Grupuri cu Capital Privat (Financial Institutions and Private Equity Group).

România a devenit membru IFC în anul 1990 şi începând din acel moment IFC a investit un total de 2,2 miliarde dolari în ţara noastră. Strategia IFC de pe pieţele financiare din Europa Centrală şi de Sud este de a se asocia cu bănci sistemice cu scopul de a susţine creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă. IFC a investit într-o mare varietate de sectoare şi ia măsuri pentru a putea oferi acces la fonduri întreprinderilor mici şi pentru a susţine femeile antreprenor din întreaga regiune.

IFC, membră a Grupului Banca Mondială, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat.