În același timp, veniturile nete consolidate ale Grupului au urcat la 64,8 milioane de euro, în creștere față de prima jumătate a anului 2012. La finele lunii iunie 2013, totalul activelor Grupului se ridica la 1,75 miliarde de euro.

Rezultatele pozitive au fost înregistrate pe fondul unei atenții sporite acordate portofoliilor în întregul grup, precum și al strategiei de adaptare a serviciilor și produselor la nevoile clienților în noile condiții de piață.

Toate cele patru companii din cadrul Grupului Garanti România au înregistrat profit în prima jumătate a anului 2013: Garanti Bank – 17.1 milioane de euro profit net, cu patru ori mai mult față de profitul înregistrat în aceeași perioadă din 2012; Garanti Credite de Consum – 0.9 milioane de euro; Garanti Leasing – 1,3 milioane de euro; Garanti Credite Ipotecare – 0,5 milioane de euro profit net.

“Grupul Garanti și-a menținut trendul ascendent prin dezvoltarea tuturor segmentelor, achiziția de noi clienți, creșterea volumului de depozite și de credite acordate în special pe segmentul IMM-urilor – motorul creșterii economice în contextual actual. Gestionarea eficientă a riscurilor, împreună cu o atenție sporită îndreptată către nevoile clienților, au constituit cheia succesului în dezvoltarea sustenabilă a grupului. Pentru a doua jumătate a anului, estimarea noastră asupra pieței pe baza datelor existente este una prudentă, dar avem în vedere menținerea obiectivelor de profitabilitate pentru Garanti România”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grupul Garanti România.

În prezent, Garanti Bank are o prezență națională prin intermediul celor 78 de agenții și a canalelor alternative de distribuţie. Numărul bancomatelor BancoSmart a depăşit 250, fiind cea mai extinsă rețea națională de ATM-uri inteligente, în timp ce numărul de POS-uri a urcat la 7.650.

Pentru prima jumătate a anului, acționarul Grupului Garanti România, Turkiye Garanti Bankasi, a înregistrat un profit net consolidat de 2,2 miliarde de lire turcești (echivalentul a 890 milioane de euro) și active totale de 197,4 miliarde de lire turcești (echivalentul a 80 miliarde de euro).

Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA), Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) şi Garanti Credite Ipotecare (marca sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA). Cele trei IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back) şi servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum şi credite ipotecare dedicate achiziţiei de imobile şi terenuri sau refinanţării altor credite. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 450.000 de clienţi.

Grupul Garanti este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă după active din Turcia,  cu o istorie de peste 65 de ani. În calitate de bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, TGB are peste 10 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

TGB se regăsește în topul celor mai solide bănci din lume, clasament întocmit în luna mai a anului 2013 de Bloomberg, una dintre cele mai prestigioase agenții de știri economice și de afaceri la nivel global.