În plus, la finalul anului 2013, activele totale s-au ridicat la 1,93 miliarde euro, o creștere cu 7,3% față de perioada similară a anului trecut.

Toate cele patru companii din cadrul Grupului Garanti și-au continuat dezvoltarea sustenabilă și au înregistrat profit, în ciuda mediului economic plin de provocări. În 2013, profitul net al Garanti Bank a fost de 20,7 milioane euro, în timp ce instituțiile non-bancare au înregistrat: Garanti Credite de Consum - 2,7 milioane euro, Garanti Leasing - 3 milioane euro și Garanti Credite Ipotecare - 0,6 milioane euro profit net.

“Am început anul 2013 cu o strategie de creștere bine pusă la punct și suntem încântați de faptul că eforturile noastre de a menține o evoluție pozitivă pe piața locală s-au tradus și în rezultate financiare puternice. Suntem peste media pieței în toate segmentele – IMM-uri, retail și corporate, credite și depozite și avem un portofoliu foarte sănătos de clienți. Vom continua aceeași strategie prudentă de creștere, concentrându-ne pe satisfacția clienților din toate segmentele. Le vom oferi sprijinul, ca și până acum, oferindu-le credite pe termen scurt și lung, și astfel vom contribui și la dezvoltarea sustenabilă a mediului economic local”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

În 2013, volumul total de credite al Garanti Bank s-a ridicat la 1,09 miliarde euro, înregistrând o creștere de 5,4% față de perioada similară a anului trecut. Segmentul IMM a avut cea mai mare creștere, de 17% față de 2012, în timp ce segmentul retail înregistrează în continuare cel mai mare volum în portofoliul de credite al băncii. În ceea ce privește depozitele, volumul acestora a crescut cu 42,3% în 2013. În acest moment, Garanti Bank are prezență națională prin 78 de agenții și mai mult de 280 de ATM-uri inteligente, o creştere cu 25% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul aparatelor POS a depășit 8.000, cu 10% mai mult decât anul anterior.

Peformanțele băncii pe piața locală, precum și sprijinul și angajamentul puternic din partea băncii-mamă, Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a determinat agenția de evaluare financiară Fitch Ratings să reconfirme ratingul Garanti Bank „BBB-” pentru datorii pe termen lung cu perspectivă stabilă în 2013.

TGB este cea mai profitabilă și a doua cea mai mare bancă după active din Turcia. În plus, se regăsește în topul celor mai 20 solide bănci din lume, conform clasamentului întocmit de Bloomberg. Prin urmare, Garanti Bank beneficiază de know how-ul unei bănci-mamă de succes.

In 2013, Turkiye Garanti Bankasi AS a înregistrat un profit net de 3,01 miliarde lire turcești (1,2 miliarde euro). Valoarea activelor totale ale Garanti s-a ridicat la 196,89 miliarde lire turcești (67,4 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 151,81 miliarde lire turcești (52 miliarde euro).

Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA), Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) şi Garanti Credite Ipotecare (marca sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA). Cele trei IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum şi credite ipotecare dedicate achiziţiei de imobile şi terenuri sau refinanţării altor credite. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 450.000 de clienţi.

Grupul Garanti este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. TGB are peste 10 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.