Garda Financiară a declanşat controale încrucişate la cluburile de fotbal Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj, comisarii verificând documentele în baza cărora s-au făcut transferurile unor fotbalişti de la echipa clujeană la cea din Ploieşti, transferuri considerate suspecte de către procurori, informeaza Mediafax.

Comisari din cadrul Gărzii Financiare Prahova au început controale la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti, verificând documentele în baza cărora s-au făcut transferurile mai multor jucători de la U Cluj la Petrolul Ploieşti.

Şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fătu, a declarat că este vorba despre controale încrucişate, atât la clubul ploieştean, cât şi la cel din Cluj Napoca.

Acesta a precizat că reprezentanţii Gărzii Financiare verifică "modul în care s-au efectuat înregistrările acestor transferuri în contabilitatea FC Petrolul şi toate celelalte documente care ţin de aceste transferuri".

Şeful Gărzii Financiare Prahova a arătat, de asemenea, că acest control nu este făcut ca urmare a unei solicitări din partea altor instituţii, ci Garda Financiară Prahova s-a autosesizat.

Totodată, reprezentanţi ai Gărzii Financiare Cluj au făcut verificări, miercuri, la sediul clubului de fotbal CFR Cluj, iar surse judiciare declarau că verificarea a vizat atât transferurile unor jucători, cât şi alte activităţi financiare ale clubului.

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au făcut două percheziţii la sediile echipelor de fotbal Petrolul Ploieşti şi "U" Cluj.