"Cei 100 de expozanţi prezenţi la ediţia din acest an, a 23-a, vin cu oferte speciale, cu reduceri chiar şi de 5.000 de euro. De asemenea, vizitatorii au posibilitatea de a încheia rate direct la dezvoltatori", a spus ea. Potrivit lui Bercea, printre oferte se află garsoniere de 17.000 de euro şi apartamente cu două camere la preţul de 26.000 de euro.

"La polul opus, avem un penthouse în valoare de 1,3 milioane de euro, care este cel mai scump imobil scos la vânzare în cadrul târgului, precum şi apartamente cu 500.000 de euro. Majoritatea pieţei imobiliare se mişcă datorită programului Prima Casă, însă în ultimul timp a crescut şi cererea pe segmentul de lux", a mai afirmat Bercea.

În acest an vor fi predate peste 1.000 de locuinţe din segmentul premium. Cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unităţi, vor fi în zone ultracentrale, precum Dorobanţi şi Floreasca-Barbu Văcărescu. Potrivit Cristinei Bercea, la mare căutare sunt în această perioadă apartamentele din Valea Prahovei, dar şi cele de pe litoral.

"Ca noutate, anul acesta avem o ofertă de "time-sharing": pentru 4.500 de euro, eşti proprietar periodic al unui apartament pe litoral, cu vedere la mare", a continuat ea. Jucătorii din sectorul real-estate şi domeniile conexe susţin că ultimul an a fost cel mai bun an, din 2008 încoace.

Aproximativ 3.200 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureştiului, potrivit unui studiu realizat de către Coldwell Banker Affiliates of Romania. "Cea mai mare pondere a acestor locuinţe, 66% (aproximativ 2.200 de unităţi), este reprezentată de locuinţe destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviaţiei şi Băneasa în timp ce aproximativ 25%, adică peste 700 de unităţi, sunt locuinţe premium şi de lux, amplasate în zone precum Dorobanţi, Herăstrău sau Barbu Văcărescu', afirmă Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, relateaza agerpres.

În timp ce zona de nord a Capitalei a revenit în atenţia constructorilor de locuinţe, sudul Bucureştiului îşi continuă extinderea fulminantă. 'Numărul de tranzacţii imobiliare realizate în ultimele 4 luni în zona de sud a capitalei s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în momentul de faţă în peste 30% din ansamblurile rezidenţiale reprezentate de SudRezidenţial.ro clienţii se înscriu pe listă de aşteptare pentru a cumpăra o locuinţă', a spus, la rândul său, Cătălin Grigore, General Manager SudRezidential.ro.