Scufundatorii care lucreaza in locul numit Hoyo Negro (gaura neagra) au descoperit oseminte de mamifere si scheletul unei adolescente de 15 ani care au trait in urma cu 13.000 de ani. O descoperire care a permis noi dezvaluiri privind originea amerindienilor.

In privinta animalelor, oamenii de stiinta au identificat resturile a trei specii de vietati terestre uriase, dintre care una necunoscuta pana acum, celelalte apartinand unui leu si unui urs cu blana scurta.

Cat priveste scheletul uman, "a fost cel mai complet gasit vreodata in America". Specialistii sunt convinsi ca aceasta descoperire remarcabila ofera o noua viziune asupra vietii pe Terra de la sfarsitul erei glaciare, scre Daily Mail .

"Diversitatea lumii animale ne deschide o noua imagine a regiunii in plina perioada de schimbari climatice si ecologice", spun cercetatorii americani de la Universitatea din Tennessee. In opinia lor, dupa formarea istmului Panama, in urma cu aproximativ trei milioane de ani, zona a devenit o punte intermediara a vetii intre America de Nord si America de Sud.