Se pare insa ca, deocamdata, nu au fost convenite si detaliile financiare ale proiectului. In orice caz, asa a fost intrepretat de analistii rusi refuzul reprezentantilor grupului Gazprom de a detalia aceasta componenta a acordului.

Oricum, Gazprom are si altele pe cap. Pana la deschiderea propriu-zisa a "santierului", in 2018, compania condusa de Aleksei Miller trebuie sa efectueze o serie de lucrari de prospectare in zona economica a  Turciei din Marea Neagra pentru a identifica cel mai bun traseu pentru noul gazoduct.

Printre altele Miller a confirmat declarat ministrului Novak, potrivit caruia Gazprom va detine in totalitate conductele submarine, in timp ce secţiunea terestră a primei linii va apartine clienţilor turci, cealalta urmand sa fie controlata de o societate mixtă. In ceea ce priveste reducerea de pret la gazele naturale livrate Turciei, aceasta va depinde de volumele contractate pentru piata locala.

Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala de tranzit pentru livrările de gaze naturale ruseşti destinate Europei. Mai multe dispute între Kiev şi Moscova au condus la suspendarea livrărilor de gaze naturale ruseşti destinate Europei via Ucraina. În decembrie 2014, Rusia a renunţatla proiectul gazoductului "South Stream", ce urma să traverseze Bulgaria, Serbia şi Ungaria, în favoarea proiectului "Turkish Stream". Un an mai tarziu, după ce un avion militar rus a fost doborât de armata turcă, Rusia a suspendat lucrările Turkish Stream, reluate august anul curent.