“Am informat toate companiile de pe piata ca suntem interesati de achizitia de statii si asteptam sa vedem care oferte sunt cele mai interesante. Zona din vestul Romaniei este prioritara, fiind in apropierea rafinariei noastre din Pancevo, Serbia, dar vrem sa devenim un jucator national, astfel ca nu putem ignora nicio parte a tarii”, a precizat Baltatu.

In ceea ce priveste discutiile cu Petrom, de la care se spune ca ar dori sa preia 100 de benzinarii, responsabilul NIS Petrol a declarat ca sunt analizate diferite proiecte. “Cu Petrom discutam varii proiecte, este unul dintre partenerii nostri pentru achizitia de carburanti. In ceea ce priveste negocierile pentru achizitia de statii, ne-am exprimat disponibilitatea fata de Petrom, daca vor avea dorinta sa-si reorganizeze portofoliul, fiind cea mai mare companie petroliera din tara, cu cel mai mare numar de benzinarii. Ne-au raspuns ca in acest moment isi reorganizeaza portofoliul”, a mentionat Baltatu.

Sub brandul Gazprom, NIS Petrol a deschis, pana acum, 15 statii pe piata din Romania si are in plan dublarea numarului de benzinarii pana la sfarsitul anului.