În urma acestei achiziţii, GE îşi va extinde oferta de tehnologii pentru descoperirea şi producţia de noi medicamente inovatoare, vaccinuri şi diagnosticare a diviziei sale Life Sciences aflate în plină creştere.

„Achiziţia este un imens pas înainte pentru clienţii noştri din sectorul producţiei biofarmaceutice. Aceştia vor beneficia imediat de o gamă extinsă de tehnologii integrate „start-to-finish”

Ofertele de produse complementare şi compatibilitatea strategică a diviziilor achiziţionate vor permite companiei GE Healthcare să îşi extindă şi să accelereze dezvoltarea tehnologiilor inovatoare complete „end-to-end” pentru cercetarea în domeniul biologiei celulare, al terapiei celulare şi pentru producţia unor vaccinuri şi medicamente biologice inovatoare. Achiziţia se încadrează în strategia GE de a investi în tehnologie înaltă, în divizii inovatoare care asigură o creştere puternică a veniturilor şi a marjelor. Tranzacţia de achiziţionarea a diviziilor de către GE, aflată în aşteptarea aprobărilor regulamentare, urmează să se finalizeze în prima parte a anului 2014.

Experienţa de un secol a companiei GE Healthcare în calitate de lider în tehnologia de diagnosticare medicală include divizia sa Life Sciences, în valoare de 4 miliarde USD, care furnizează produse şi servicii inovatoare sectoarelor de diagnosticare, cercetare şi producţie biofarmaceutică caracterizate de o creştere rapidă.

„Life Sciences este una din diviziile noastre de afaceri cu cea mai solidă şi mai rapidă creştere, susţinută de nevoia globală de îmbunătăţire a diagnosticării şi de medicamente noi şi mai sigure. Competenţele tehnice ale GE, completate de capacităţile noastre în ştiinţele vieţii oferă deja mari beneficii industriei, cercetării şi pacienţilor. Cu această tranzacţie, o divizie bună devine şi mai bună, ajutându-ne să realizăm viziunea de a asigura îngrijiri medicale mai eficiente pentru tot mai mulţi oameni, la costuri mai scăzute", a declarat John Dineen, Preşedinte şi CEO al GE Healthcare.

Culturile celulare joacă un rol esenţial în producţia medicamentelor pentru tratarea diverselor boli, cum ar fi cancerul şi artrita reumatoidă, precum şi în producţia unei noi generaţii de vaccinuri. Produsele foarte respectate ale diviziei de seruri şi medii pentru culturi celulare HyClone™ din cadrul Thermo Fisher se adaptează foarte bine tehnologiilor recunoscute ale GE Healthcare dedicate cercetării biologice celulare şi producţiei de biofarmaceutice, astfel încât GE să poată oferi clienţilor săi o gamă mult mai largă de tehnologii şi servicii.

GE Healthcare va achiziţiona atât tehnologiile de modulare genetică ale Thermo Fisher, care completează foarte bine tehnologiile consacrate de cercetare în domeniul descoperirii de medicamente ale GE, cât şi inovatoarea linie de producţie a bilelor magnetice Sera-Mag™ care permite tehnologiilor actuale ale GE să se extindă în domeniul analizei proteinelor şi diagnosticării medicale.

„Aşteptăm cu nerăbdare ca divizia HyClone de culturi celulare şi celelalte divizii să se alăture familiei GE. Se potrivesc perfect cu principalele domenii pe care ne axăm şi aduc noi tehnologii captivante, capacităţi de producţie îmbunătăţite, precum şi un grup extraordinar de oameni talentaţi care vor contribui la creşterea afacerii noastre”, a afirmat Kieran Murphy, Preşedinte şi CEO al diviziei Life Sciences, GE Healthcare. „Achiziţia ne oferă nu doar noi abordări ale descoperirii medicamentelor şi cercetării biomedicale,” spune Murphy, „ci constituie şi un important pas înainte pentru clienţii noştri din sectorul producţiei biofarmaceutice. Aceştia vor beneficia imediat de o gamă extinsă de tehnologii integrate „start-to-finish” care îi vor ajuta să îmbunătăţească randamentele produselor şi să reducă timpul necesar introducerii lor pe piaţă. Prin extinderea unităţilor noastre de producţie pe trei continente, vom putea oferi industriei biofarmaceutice un grad mai mare de încredere în securitatea aprovizionării cu seruri şi medii pentru culturi celulare, o importantă componentă a procesului lor de producţie.”

Cumulat, cele trei divizii achiziţionate au generat venituri anuale de aproximativ 250 milioane USD în 2013.