Asigurarea acoperă servicii medicale, incluzând intervenţii chirurgicale complexe, tratament pentru cancer, transplant de organe, inclusiv transplant de măduva osoasă, persoană asigurată putând deconta cheltuieli cu servicii medicale până la suma de 3.000.000 de euro, în funcţie de pachetul ales, arată comunicatul preluat de agerpres.

Asigurarea de sănătate denumită MediHelp Internaţional Plans, oferă clienţilor acces la clinici partenere ale Generali Global Health (GGH) şi poate fi achiziţionată atât de companii, cât şi de persoane fizice, cu vârsta până la 70 de ani.

În funcţie de serviciile medicale dorite, clientul poate alege din 5 pachete construite pe 5 niveluri de acoperire precum Blue (servicii de sănătate de maximum 500.000 de euro, oferite doar în Europa), Azure (maximum 1.200.000 de euro, cu servicii medicale doar pentru Europa), Cobalt (maximum 1.500.000 de euro, cu servicii medicale în clinici din întreaga lume), Admiral (maximum 2.000.000 de euro, cu servicii medicale în clinici din întreaga lume) şi Royal (maximum 3.000.000 de euro, cu servicii medicale în clinici din întreaga lume).

În funcţie de nivelul de acoperire pentru care clientul optează, o astfel de asigurare privată de sănătate poate costă de la 2 până la 7 euro/zi, acoperind servicii medicale cuprinse între 500.000 şi 1.200.000 de euro, acordate doar pe teritoriul Europei, sau de la 3 până la maximum 40 de euro/zi, pentru servicii medicale cu valori cuprinse între 1.500.000 - 3.000.000 de euro, oferite atât în Europa, cât şi în restul lumii, se arată în comunicatul companiei.

Legislaţia fiscală din România le permite angajaţilor să deducă, în limita a 400 de euro pe an, cheltuielile pe care le presupune încheierea unei asigurări private de sănătate. Oferirea unui beneficiu financiar de acest tip angajaţilor este încurajată şi în cazul angajatorilor. Conform Codului Fiscal în vigoare, încheierea de asigurări private de sănătate pentru angajaţii companiilor le aduce angajatorilor o deductibilitate de 400 euro pe an/persoană, comparativ cu 250 de euro, acordată anterior.

'Românii care doresc să beneficieze de servicii medicale de calitate în clinicile private din străinătate şi din România au acum acces la ele la un cost decent. Am identificat această nevoie a clienţilor noştri iar, prin parteneriatul cu o companie de renume în Europa Centrală şi de Est, în domeniul asistenţei medicale, prin accesul la peste 425.000 de clinici din întreaga lume, oferit de către Generali Global Health, suntem pregătiţi să satisfacem cele mai exigenţe cerinţe ale consumatorului nostru', a declarat Adrian Marin, CEO Generali România.

'Prin serviciul nostru de asistenţă medicală acordăm atenţie clientului în cele mai mici detalii. Îi oferim acestuia un contact dedicat pentru orice solicitare, astfel încât să obţină informaţiile dorite în cel mai scurt timp posibil. În plus, avem decontare directă cu întreaga reţea de clinici şi spitale partenere. Noi suntem cei care ţinem legătură cu asiguratorul, dar şi cu unităţile medicale, astfel încât să îl scutim pe clientul nostru de griji suplimentare. Experienţa pe care am dobândit-o în domeniul asigurărilor private de sănătate ne ajută să oferim consumatorilor din România cele mai bune servicii din piaţă', arată Laura Afrasine, Executive Manager MediHelp Internaţional.

Generali România este o companie de asigurări importantă în România şi este parte a Grupului Generali, care este unul dintre cei mai mari furnizori de asigurări la nivel global, cu venituri totale din prime de 74 de miliarde de euro, în 2015. Cu 76.000 de angajaţi la nivel global, prezent în peste 60 de ţări, Grupul ocupă o poziţie importantă pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şi în Asia.

În 2015, Generali a fost unicul asigurător inclus în topul celor mai inteligente 50 de companii din lume de către MIT Technology Review. În ECE, Grupul operează în 10 ţări, prin Generali CEE Holding, unul dintre liderii în asigurări din regiune.

MediHelp Internaţional este unul dintre cei mai importanţi brokeri de asigurări private de sănătate din Europa Centrală şi de Est. Câteva dintre principalele beneficii ale asigurării de sănătate sunt acoperirea internaţională, o limită a acoperirii de până la 3 milioane de euro/an/membru, acoperirea spitalizării şi a tuturor costurilor aferente, evacuare aeriană, acoperire pentru tratamentul cancerului, servicii de transplant, îngrijire ambulatorie, acces la orice clinică din lume şi servicii de urgenţă 24/7.

Generali Global Health furnizează asigurări private de sănătate persoanelor cu mobilitate globală şi oferă acces membrilor săi la cele mai bune servicii medicale din lume. GGH este o divizie specializată a Generali care operează în peste 120 de ţări, furnizând servicii de asigurare şi asistenţă, atât pentru persoane individuale, cât şi pentru grupuri.