Grupul olandez ASR va plati 143 milioane de euro pentru preluarea operaţiunilor din Olanda ale Generali SpA, al treilea asigurător european. Potrivit asiguratorului olanze, in 2016, Generali Olanda a generat prime de 379 de milioane de euro.

Vânzarea Generali Olanda, care a contribuit cu aproximativ nouă milioane de euro la rezultatul operaţional al grupului în 2016, va genera pierderi excepţionale nete de 270 de milioane de euro, dar va majora rata solvabilităţii Solvency II cu aproximativ 1,6 puncte procentuale, a anunţat compania italiană de asigurări.

Generali a anunţat recent că vrea să-şi majoreze activele sub administrare la 500 de miliarde de euro până în 2020, de la 450 de miliarde de euro în prezent. Obiectivul este ca divizia de administrare a activelor să ajungă la un profit anual de 300 de milioane de euro, ceea ce va majora profitul grupului cu 150 de milioane de euro.

Generali, controlat de banca italiană de investiţii Mediobanca, deţine 51% din firma de private banking şi gestionare a averii Banca Generali, dar nu intenţionează să o includă în planurile privind divizia de administrare a activelor. Din cauza costurilor provocate de măsurile adoptate de autorităţile de reglementare şi de ratele scăzute ale dobânzilor, multe companii europene de asigurare îşi extind diviziile de administrare a activelor pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România, scrie agerpres.