Vânzarea va majora rata de solvabilitate cu 1,7 puncte procentuale, a informat Generali. Ca parte a reorganizării, Generali a semnat un acord cu firma germană de consultanţă financiară DVAG pentru a-i distribui produsele în exclusivitate în Germania. Generali deţine 40% dintr-o societate mixtă înfiinţată împreună cu DVAG, care va absorbi reţeaua de agenţi a companiei italiene până la mijlocul anului viitor.

Al treilea mare asigurător european va investi mai mult în divizia sa CosmosDirekt care emite poliţe de asigurări online. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent că banca americană de investiţii Morgan Stanley evaluează opţiunile pentru portofoliul de asigurări de viaţă din Germania al Generali, inclusiv o vânzare.

Luna aceasta, grupul olandez ASR a anunţat că va plăti 143 de milioane de euro pentru achiziţionarea operaţiunilor din Olanda ale Generali SpA. În ultimele luni, Generali şi-a vândut afacerile din Columbia şi Panama, în cadrul programului prin care compania vrea să obţină cel puţin un miliard de euro din vânzarea unor active.

Vânzarea Generali Olanda, care a contribuit cu aproximativ nouă milioane de euro la rezultatul operaţional al grupului în 2016, va genera pierderi excepţionale nete de 270 de milioane de euro, dar va majora rata solvabilităţii Solvency II cu aproximativ 1,6 puncte procentuale, a anunţat compania italiană de asigurări.

Generali a anunţat recent că vrea să-şi majoreze activele sub administrare la 500 de miliarde de euro până în 2020, de la 450 de miliarde de euro în prezent. Obiectivul este ca divizia de administrare a activelor să ajungă la un profit anual de 300 de milioane de euro, ceea ce va majora profitul grupului cu 150 de milioane de euro, scrie agerpres.