"Aplaud întotdeauna contribuția extraordinară a României la apărarea alianței și la securitatea Europei. (...) E foarte încurajator să vedem contribuția României la securitatea Europei și sprijinul pentru măsurile NATO de asigurare. De la misiunile de poliție aeriană până la măsuri de răspuns la criză, la găzduirea unuia din cele șase unități pentru integrarea forțelor NATO, România și-a demonstrat angajamentul pentru apărarea noastră colectivă", a declarat Breedlove.

Totodată, el a subliniat importanța scutului de la Deveselu pentru apărarea colectivă a Alianței.

Pe de altă parte, generalul și-a exprimat dezamăgirea față de anunțul Rusiei privind autosuspendarea Moscovei din grupul consultativ privind Tratatul asupra Forțelor Armate Convenționale în Europa.

"Ca și alții, am fost dezamăgiți de acest anunț, dar în acest moment ceea este important e să mergem înainte ca națiuni pentru a găsi o cale de a comunica liber și o cale de a înțelege și a fi transparenți în legătură cu structura de forțe din Europa. Bineînțeles că va ridica ceva provocări pentru noi, va trebui să găsim noi mijloace de a rămâne transparenți și de a coopera pe programele începute", a spus Breedlove, citat de agerpres in editia online.