Testele efectuate in acest sens au aratat ca fiecare a cincea geanta este un adevarat paradis al bacteriilor, daunatoare pentru starea de sanatate a posesorilor. Iar cel mai murdar obiect din poseta unei femei este crema pentru maini (un mare numar de bacterii se aduna pe tub si el este mai periculos decat colacul de wc). Urmeaza rujul si tusul pentru gene.

Studiul, preluat de Daily Mail, a demonstrat gentile de piele sunt cele mai periculoase, ele fiind, pur si simplu, imbibate de bacterii. Structura poroasa a pielei reprezinta un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Specialistii recomanda femeilor sa se spele in mod regulat pe maini si sa curete geanta cu servetele antibacteriene sau cu gel, pentru a reduce din pericol.

„O geanta intra permanent in contact cu diferite structuri si suprafete si, prin urmare, riscul de transmitere a bacteriilor este foarte ridicat, mai ales daca poseda este curatata rar. Este suficient ca bacteria sa ajunga pe maini. Iata de ce, spalarea regulata a mainilor si curatarea posetei devin un exercitiu necesar in lupta impotriva bacteriilor”, spun expertii organizatiei.

Anterior, compania Viking, care a analizat suprafetele birourilor au declarat ca mesele pentru computer, claviatura, telefoanele si monitoarele sunt un mediu prielnic pentru inmultirea bacteriilor, mentioneaza Daily Mail.