Analizand articolul, jurnaliştii de la businessinsider.com au remarcat ca, asa cum este descris el in necrolog, unde George Soros pare un ipocrit, care vorbeşte despre toate crizele financiare pe care acesta le-a cauzat, pariind pe diverse monede. Astfel, in primul paragraf, Soros, acum în vârstă de 82 de ani, este catalogat "prădător", pentru ca in urmatoarele paragrafe el este prezentat drept "o enigmă învelită în intelect, contradicţii şi bani".

E adevarat, subliniaza telegraph.co.uk, necrologul evidentiaza rolul de filantrop jucat de George Soros, insistând asupra "celor 8 miliarde de dolari donate prin intermediul numeroaselor organizaţii de caritate" controlate de omul de afaceri. Articolul apărut din greşeală pe site-ul Reuters mentioneaza, de asemenea, si alte donaţii facute de Soros pentru diverse cauze liberale. Textul noteaza, printre altele, ca "în încercarea de a opri realegerea lui Bush, Soros a donat 23,5 milioane de dolari unui număr de cel puţin 500 de grupuri liberale şi progresive în timpul ciclului electoral american din 2003-2004".

Ulterior, agenţia de presă Reuters a retras acel articol de pe site-ul său, postand pe Twitter următoarea clarificare: "Reuters a publicat din greşeală, în avans, necrologul finanţistului şi filantropului George Soros. Un purtător de cuvânt al domnului Soros a spus că omul de afaceri, care locuieşte la New York, trăieşte şi este sănătos. Reuters regretă eroarea comisă".

George Soros a devenit bogat şi celebru în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene. În 1993, George Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros. Potrivit revistei Forbes, averea sa era estimată în martie 2012 la peste 20 de miliarde de dolari.