Actorul francez Gérard Depardieu a ajuns sambata in Rusia, pentru o întrevedere cu preşedintele Vladimir Putin, care i-a acordat cetăţenia rusă.


"Domnul Depardieu a sosit la Soci (statiune pe litoralul Mării Negre) într-o vizită privată. În cursul serii se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin", a anuntat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov. Oficialul rus nu a exclus posibilitatea ca Putin sa-i inmaneze artistului francez pasaportul rusesc. "Nu excludem această posibilitate", a spus Peskov.

Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţi.

Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunţat că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaţilor "nu schimbă cu nimic" decizia sa de a se muta în Belgia şi a cere cetăţenie rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat din apropiere de frontiera franceză cunoscut pentru că găzduieşte emigranţi francezi bogaţi, a provocat o polemică aprinsă în Franţa.