Vladimir Putin a semnat un decret care permite actorului francez, de care este foarte apropiat, sa obtina un pasaport rusesc.


Gerard Depardieu este binevenit in Rusia. Serviciile de la Kremlin au anuntat ca presedintele Vladimir Putin a semnat un decret „prin care satisface cererea de acordare a cetateniei ruse” a artistului, conform prevederilor constitutionale. Articolul in baza caruia a fost onorata respectiva soliticare permite sefului statului rus sa „reglementeze problema cetateniei Federatiei Ruse si sa acord drept de azil”, scrie cotidianul Le Figaro.

Cand Gerard Depardieu si-a anuntat intentia de a renunta la cetatenia franceza in semn de protest fata taxarea cu 75% a marilor averi ale tarii, Putin a anuntat ca actorul ar putea obtine cetatenie rusa. „Daca Gerard doreste cu adevarat acest lucru, se poate rezolva in mod pozitiv”, explica liderul de la Kremlin la ultima sa intalnire cu presa, in decembrie 2012.

Acordarea cetateniei ruse permite vedetei franceze sa obtina un pasaport al acestui stat si sa beneficieze de aceleasi drepturi. Nivelul de impozitare este de 13% pentru toti cetatenii Rusiei.