Germania se confruntă cu serioase probleme după ce, din 2011, au sosit pe teritoriul său peste 150.000 de români şi bulgari. Pentru imigranţi însă, exilul german reprezintă o mare oportunitate.

Întrebaţi dacă îşi pot asigura cele necesare traiului, unii expatriaţi afirmă că în Germania 'există locuri de muncă, există de toate', chiar dacă nu toţi şi-au găsit până în prezent unde să muncească, astfel încât sunt obligaţi să trăiască numai din ajutorul pentru copii. Atunci când infrastructura socială - locuinţe, spitale, şcoli - nu mai poate face faţă, se ivesc şi problemele cu gazdele lor.

Specialiştii susţin că actualele metode de integrare nu sunt utile pentru acei imigranţi care au o familie numeroasă, măsurile fiind destinate pentru inserţia individuală. Pentru a calma spiritele, ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a promis să lupte împotriva atribuirii abuzive de ajutoare sociale şi nu exclude să sesizeze Uniunea Europeană în acest dosar, scrie Agerpres in pagina electronica.