Schaeuble a declarat că aşteaptă cu interes să audă propunerile Guvernului de la Atena, însă, fără un program de asistenţă financiară, 'nu există posibilitatea sprijinirii Greciei în conformitate cu legislaţia zonei euro'. O reducere a datoriei este interzisă de reglementările europene, a reafirmat ministrul german de Finanţe.

Întrebat dacă Grecia ar putea rămâne în zona euro, Schaeuble a răspuns că aceasta este o întrebare pentru Guvernul de la Atena. Separat, ministrul austriac de Finanţe, Hans-Joerg Schelling, a afirmat că la summitul de marţi nu se va discuta despre o posibilă reducere a datoriei Greciei.

'Desigur că un pachet pentru Grecia care să includă o ştergere a datoriei este posibil, dar acesta nu va fi discutat la reuniunea de marţi, deoarece unele ţări din zona euro, inclusiv Germania, nu pot începe negocierile fără aprobarea Parlamentului', a spus Hans-Joerg Schelling.

Acesta a adăugat că Grecia trebuie să furnizeze un program clar de reforme şi să demonstreze că este gata să-l implementeze, întrucât un program de asistenţă nu poate fi acordat fără condiţii, scrie agerpres.