Intr-un pasaj referitor la Deutsche Post se face referire, printre altele, la reintroducerea servicului militar obligatoriu, suspendat la 1 iulie 2010, dar care ramane ancorat in legea fundamentala a Germaniei. "Livrari rapide si securizate de colete postale de o importanta aparte pentru Bundeswerh vor fi asigurate in cadrul legii privind garatarea serviciilor postale si de telecomunicatii".

Textul prevede, de asemenea, ca, in caz de criza majora, intreprinderile tarii trebuie sa acorde sprijin armatei germane participand la constructia de cazarmi sau la repunerea in stare de functionare a cladirilor deja existente.

Pe de alta parte, civlii care nu vor fi chemati la datorie vor trebui, la randul lor, sa permita soldatilor sa ajunga in zonele unde rebuie sa-si indeplineasca misiunea, ajutandu-i in diferite feluri,  inclusiv punandu-le la dispozitie carburantul necesar.

Potrivit aceluiasi proiect de lege, in cazul unei penurii de alimente, guvernul va avea drept de rationalizare a resurselor alimentare disponibile. Textul indeamna, totodata, populatia tarii sa faca stocuri de apa (doi litri de persoana pe zi pentru o perioada de cinci zile) si de alimente (pentru 10 zile). La capitolul alte masuri figureaza, in caz de urgenta, intreruperea furnizarii de apa sau electricitate.