Germania, cea mai mare economie europeană, are posibilitatea ca, după alegerile federale din septembrie 201, sa opereze reduceri de taxe de aproximativ 15 miliarde de euro, a spus Schaeuble, la prezentarea proiectului de buget pe 2017. Dar ministrul economiei, Sigmar Gabriel, a cerut mai multe investiţii pentru îngrijirea copiilor, educaţie şi infrastructură în locul utilizării surplusului bugetar pentru reducerea taxelor, aşa cum a solicitat ministrul german de Finanţe.

Schaeuble a propus reducerea taxelor pe venit şi pe salarii pentru germanii cu câştiguri mici şi medii. Proiectul de buget pe 2017 prevede cheltuieli de 328,7 miliarde de euro, cu 3,7% mai mari decât în 2016, pe fondul suplimentării fondurilor alocate asistenţei sociale, educaţiei, cercetării, transporturilor, infrastructurii digitale, ordinii publice şi apărării.

Dar ministrul de finanţe vrea să înceapă rapid procesul prin adoptarea unor reduceri de taxe la începutul lui 2017, restul măsurilor urmând să fie anunţate în 2018, se arată în articolul apărut în Bild.

"Vrem să aprobăm rapid reducerile de taxe", a declarat Schaeuble pentru publicaţia germană, care a anunţat că săptămâna viitoare Guvernul de la Berlin ar putea lua în considerare un prim set de măsuri, ce vizează reduceri de taxe de aproximativ şase miliarde de euro, scrie agerpres.