Proiectele specifice, cum ar fi vânzarea participaţiei de 67% în porturile Pireu şi Thessaloniki, au fost incluse în acordul cu creditorii internaţionali şi vor fi realizate, a precizat Pitsiorlas. Alte firme scoase la vânzare sunt compania de cale ferată din Grecia, Trainose, şi compania de mentenanţă a materialului rulant Rosco. Grupul german Siemens AG şi cel francez Alstom SA sunt interesaţi de Rosco, în timp ce o societate mixtă alcătuită din Grup Feroviar Român (GFR) şi firma americană Watco Cos LLC vor licita pentru Trainose, a precizat şeful HRADF.

'Câteva privatizări importante vor fi finalizate foarte rapid, în următoarele şase luni. Nu sunt optimist, sunt realist', a precizat Stergios Pitsiorlas, scrie agerpres.

Vânzarea participaţiei de 66% în operatorul reţelei de distribuţie a gazelor naturale din Grecia, Desfa, către grupul energetic SOCAR din Azerbaidjan va fi finalizată la începutul lui 2016, cel mai târziu, a mentionat oficialul elen. Potrivit precizarilor sale, SOCAR va vinde, ulterior, 16% din Desfa şi există cumpărători interesaţi.

Precedentele Guverne de la Atena au obţinut câteva progrese în procesul de privatizare. O parte din portul Pireu a fost concesionată companiei chineze de transport Cosco, care a creat în ultimii trei ani 1.500 de locuri de muncă. Anul trecut, Loteria Naţională OPAP a fost vândută pentru 652 milioane de euro, iar unele clădiri deţinute de stat au fost, de asemenea, vândute.

Public Power Corporation lansase anul trecut o ofertă publică pentru vânzarea unei participaţii de 66% în ADMIE şi câţiva investitori, inclusiv compania chineză de stat Grid Corporation of China (SGCC) şi grupul italian Terna, s-au aflat pe lista scurtă a cumpărătorilor.