În replică, Apple s-a declarat dezamăgită de decizia tribunalului. "Intenţionăm să cerem rejudecarea la curtea supremă şi vom continua să ne protejăm drepturile de proprietate intelectuală", a informat producătorul telefoanelor "iPhone".

Legislaţia chineză permite companiilor să utilizeze versiuni ale mărcilor înregistrate, care includ diferite combinaţii de litere mari şi mici, astfel că o serie de mărci faimoase pot fi utilizate de companii chineze necunoscute.

În 2002, Apple a depus cerere pentru a înregistra marca "iPhone" în China pentru echipamente hardware şi software, cererea fiind aprobată abia în 2013. În schimb, în 2007, anul în care a fost lansat pe piaţă telefonul iPhone, Xintong Tiandi a înregistrat atât marca "iphone" cât şi marca "IPHONE" pentru categoria "produse din piele" şi a primit-o în 2010.

Acesta nu este primul caz în care Apple are probleme cu proprietatea intelectuală în China. În momentul în care telefonul iPhone a fost introdus pe piaţa chineză, grupul american a fost implicat într-o disput juridică pentru această marcă înregistrată cu producătorul chinez de echipamente electronice Hanvon. La final Apple a ajuns la o înţelegere cu Hanvon în schimbul sumei de 3,65 milioane de dolari. Doi ani mai târziu, Apple a acceptat să plătească 60 de milioane de dolari într-o dispută referitoare la marca înregistrată iPad cu o altă companie chineză, Proview International Holdings Ltd.

China este cea mai mare piaţă mondială pentru telefoanele inteligente, iar Apple este al doilea producător mondial de smartphone-uri, mentioneaza agerpres.