"O să vedeţi voi că Becali nu o să mai apară în spaţiul public. Nu o să mă mai vedeţi în spaţiul public, că nu mai vreau. Îmi ajunge. Nu mai vreau să fiu condamnatul de serviciu, cum mi-a zis Corneliu Vadim Tudor şi are dreptate", a declarat Becali la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă regretă demisia din Parlamentul European, Becali a spus că este cea mai mare greşeală din viaţa sa. "Am greşit. Nu mi-am dat seama că poate fi aşa. Am zis că, dacă am fost achitat de trei judecători de la Înalta Curte... eu zic că e maxim", a mai precizat deputatul.El a mai declarat că are încredere în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că ştie că acolo nu sunt influenţe.

George Becali le-a mărturisit jurnaliştilor că după retragerea sa din viaţa publică va veni în Parlament, dar nu va mai face declaraţii. "Fotbal voi face în continuare şi mă voi ocupa toată viaţa mea numai şi numai de mântuire. La fotbal nu o să renunţ pentru că o să fie o chestiune care să fie şi pentru mine o bucurie şi de la care o să aduc bani, din care să câştig bani. Să construiesc - să fac spitale, case de copii, să fac azile de bătrâni, dar nu veţi mai şti voi sau poate veţi şti, dar nu de la mine", a mai afirmat Becali.

Întrebat cine crede că se face vinovat de condamnările sale, Becali nu a dorit să se pronunţe. Deputatul se află la Palatul Parlamentului, în birourile Comisiei juridice. El a spus că preferă să îşi aştepte sentinţa la Parlament şi nu acasă, pentru a nu îşi ţine familia în tensiune.

Deputatul Gigi Becali a fost oprit de poliţişti, duminică noaptea, pe Aeroportul "Henri Coandă", el având interdicţia de a părăsi ţara, după ce pe numele lui a fost deschis un dosar penal, în care este cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu. Gigi Becali a declarat luni dimineaţa că dosarul se referă la Avicola Iaşi.Potrivit unor surse judiciare, Gigi Becali a fost dus duminică noaptea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde i s-a adus la cunoştinţă că pe numele său s-a emis o interdicţie de a părăsi ţara.

El a plecat apoi de la Parchet, urmând să fie rechemat la audieri. Gigi Becali dorea să plece din România, în contextul în care luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, în care deputatul este judecat alături de fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, noteaza Agerpres in pagina electronica.