Tot sâmbătă, în primele ore ale după-amiezii, este citat la declaraţii şi secretarul infantelor Spaniei, Carlos Garcia Revenga, în acelaşi caz de deturnare de fonduri, după cum aminteşte Canal 24Horas, potrivit Agerpres.

Aproximativ o sută de jurnalişti acoperă acest eveniment, întrucât judecătorul instanţei din Palma, Jose Castro, l-a inculpat pe ginerele regilor Spaniei, care poartă titlul de duce de Palma, pentru trei delicte financiare: o fraudă la Institutul Noos /fundaţie sportivă subvenţionată cu bani publici, condusă de Urdangarin/ şi două în cadrul declaraţiilor sale de venit - un total de cel puţin 470.000 de euro deturnaţi. Judecătorul îl va întreba însă şi cu privire la presupusele conturi pe care le deţine în paradisuri fiscale din Andorra, Luxemburg şi Elveţia.

În plus, ginerele regelui Spaniei va trebui să răspundă şi acuzaţiilor lansate de fostul asociat de la Institutul Noos, Diego Torres, care a susţinut că primul era cel care lua deciziile în cadrul Instituto Nóos, şi că atât infanta Cristina, cât şi Casa Regală ştiau de activitatea acestui institut, pentru că Urdangarin era cel care îi informa. Torres a prezentat instanţei aproape 200 de email-uri cu care vrea să demonstreze că însuşi Regele Juan Carlos era la curent cu toate afacerile ginerelui său şi chiar s-a implicat în unele dintre acestea.

Ińaki Urdangarín (căsătorit cu infanta Cristina, fiica regilor Spaniei, n.r.) este acuzat de coordonarea unei reţele de companii care fusese pusă la punct pentru deturnarea banilor prin Institutul Noos, pe care l-a condus între 2004 şi 2006.

Procuratura anticorupţie bănuieşte că ducele de Palma ar fi creat presupusa reţea de companii împreună cu fostul lui asociat, Diego Torres. Ducele de Palma a fost prima oară chemat la audieri în faţa judecătorului, în februarie 2012. El a susţinut de la începutul procesului că este nevinovat şi că nu ştia de presupusa reţea de deturnare de fonduri creată de fostul lui asociat.