Preluarea Premium Plaza şi Premium Point este cea de-a doua tranzacţie de vânzare a unor clădiri de birouri încheiată anul acesta, pe piaţa din România, după ce la mijlocul lunii martie Aberdeen Asset Management Deutschland AG şi Commerzbank, reprezentate de Colliers International, au vândut clădirea de birouri Phoenix Tower din Bucureşti către Adamamerica.

'Vânzarea Premium Plaza şi Premium Point către un investitor internaţional este un alt pas important pentru creşterea lichidităţii, şi astfel a atractivităţii pieţei de investiţii de real estate din România în rândul investitorilor', a declarat Robert Miklo, director asociat investiţii din cadrul Colliers International.

Premium Plaza şi Premium Point sunt două clădiri de birouri de clasa A, situate în centrul Bucureştiului, în Piaţa Victoriei. Finalizată la sfârşitului lui 2008, Premium Plaza are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 8.600 mp şi este închiriată de companii internaţionale precum Webhelp, Mavenhut, Enel. Premium Point are o suprafaţă de 6.400 mp şi a fost finalizată în 2009, în prezent având chiriaşi precum Franklin Templeton, Thomson Reuters, Autodesk, Certinvest, mentioneaza agerpres.