Potrivit acestora, angajatii Bloomberg care elaboreaza analize tematice pot obtine, prin terminalele agentiei la care sunt conectati functionarii Goldman Sachs, date referitoare la activitatea bancherilor.

New York Post scrie ca, la un moment dat, unul dintre reporteri l-a intrebat pe unul dintre top-managerii Goldman daca banca nu a fost parasita de unul dintre parteneri. Jurnalistul a tinut sa sublinieze ca este conectat la terminalul sau de la Bloomberg.

In acest context, reprezentantii Bloomberg au anuntat ca, tinand cont de ingrijorarile exprimate de responsabilii Goldmanh, agentia a decis sa interzica accesul jurnalistilor la optiuni, care permit schimb de informatii cu clientii companiilor.

Pentru numeroase banci, conectarea la terminalele Bloomberg, care reflecta foarte multe date de pe pietele de capital, constituie o necesitate vitala, pentru ca ajuta la luarea unor decizii corecte. Pentru inchirierea unui terminal, institutiile de pe Wall Street platesc aproape 200.000 de dolari pe an, mentioneaza New York Post.